Over ons

Al sinds jonge leeftijd spelen de neven van het pianoduo Durville samen. Duo Durville bestaat uit de neven Tim Sabel en Emiel Janssen. Beiden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Paul Komen en Ellen Corver.

Het duo heeft een grote interesse voor modernere muziek. De neven namen deel aan de NJO muziekzomer. Daar speelden ze meerdere werken van Steve Reich, met als hoogtepunt een uitvoering van Music for 18 musicians op Lowlands. Ze voerden het razend moeilijke en nauwelijks gespeelde Drei Stucke fur Zwei Klaviere van Gy├Ârgy Ligeti uit.

Naast het vingervlugge werk op de toetsen, schuwt het ensemble de extended techniques niet. Zo speelden zij met Marc Wielart tijdens festival Dag in de Branding in Den Haag Dick Raaijmakers Pianoforte, waarbij ze met hamers en hondevoerbakken de piano te lijf gingen. Duo Durville werkt ook interdisciplinair. Zo ondersteunden zij in 2012 de dansvoorstelling van het Koninklijk Conservatorium met The Planets van Gustav Holst.

Via het Koninklijk Conservatorium van Den Haag heeft het duo twee afgeschreven Sauter vleugels verkregen. Deze hebben Tim en Emiel zelf opgeknapt en naar eigen smaak ingericht. Met deze vleugels kan het duo door het land om op bijzondere plekken concerten te geven.